ENSOR’s PEARL OF OSTEND

Een culinair dessert geïnspireerd op het experimentele karakter van James Ensor die een geweldige colorist was en gekend is voor zijn vernieuwende kijk op kunst. 

De Sundae komt in een versgebakken koekje in de vorm van een Sint-Jacobsschelp. Ensor experimenteerde met kleur, hij tekende onder meer met chroomgeel, vermiljoenrood, kobaltblauw en de zee was nooit ver weg in het oeuvre van Ensor. Ook AMY MARY werkt graag met kleur en verwerkte kurkuma, rode biet en spirulina om zo de schelp op natuurlijke wijze te kleuren met tinten van geel, rood en blauw.

De parel van de Sint-Jacobsschelp is niets minder dan Purple Disco Lavender-ijs waarbij Amélie een een krokante witte chocolade crumble met pistachenoten en versgeklopte slagroom serveert. Een zoetzure coulis gemaakt met verse frambozen en huisgemaakt rozenwater vult de florale smaak van de lavendel perfect aan en is meteen een hint naar de expo ‘Rose, rose, rose à mes yeux’ in Mu.Zee. 

SHOP NOW

“The artist must invent his style, and each new work demands its own.”

EXPO ROSE, Rose, rose à e mes yeux @MU.ZEE

Mu.ZEE organiseert van 16.12.2023 tot 14.04.2024 de tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux – James Ensor en het stilleven in België 1830 – 1930. Deze tentoonstelling, gecureerd door gastcuratoren prof. dr. Bart Verschaffel en Sabine Taevernier en Mu.ZEE-curator Stefan Huygebaert, concentreert zich voor het eerst helemaal op de stillevens van James Ensor. Een vijftigtal werken uit de belangrijke productie van Ensor op dit gebied – van de eerste burgerlijke voorbeelden over de ‘bespookte’ stillevens van de jaren ’90 tot de etherische, dromerige voorbeelden van de late periode – dient als ruggengraat en ijking voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930. Meerdere talentvolle schilders zoeken in deze eeuw hoe het genre, dat verworden is tot een pronkerig, decoratief genre zonder artistieke inzet, opnieuw opgeladen kan worden, zowel picturaal en iconografisch. Ensor illustreert hier tegelijk de algemene ontwikkeling, en zijn eigen uitzonderlijke kwaliteit.

BOOK TICKETS NOW FIRST DROP 10/12 BOOK TICKETS NOW

LIMITED EDITION PINT

Speciaal voor het Ensorjaar ontwerpten we ook een limited-edition ijssmaak die enkel en alleen te verkrijgen is in pints. Intens, fruitig lavendelijs met een toets van cassis als basis, hierdoor een dieprode frambozencoulis met huisgemaakt rozenwater en als crunchy toets een witte chocoladecrumble met gezouten pistachenoten. Een ideaal dessert om jezelf, je foodie-vriendin of je familie mee te verwennen. 

SHOP NOW THE UNBOXING EXPERIENCE SHOP NOW

COME & TRY ENSOR’S PEARL OF OSTEND