ABOUT AMY & MARY

Making the best ice cream we can possibly imagine. That’s what we have been working on last year, day & night. 

Nu kunnen we het met zekerheid zeggen: niemand maakt ijs op de manier dat wij het doen. Van bij de start staat bij Amy & Mary Ice Creams smaak op één. Daarom zochten we naar nieuwe manier van ijs maken waarbij we textuur en smaak creëren zonder hulpmiddelen – ongezien in de ijswereld. Een grote uitdaging die ons maanden bezig hield – dag en nacht – maar het resultaat is meer dan de moeite waard.

Ons ijs bevat enkel ingrediënten die een meerwaarde zijn voor de smaakbeleving, hiervoor selecteerden we de beste producten –  verse weidemelk, volle room, fairtrade vanillestokken en kwalitatief fruit recht van bij de boer. Elk ijs ontwikkelen we vanaf nul in onze eigen keuken – meer dan 1000 verschillende versies per smaak zijn onze diepvries gepasseerd. Benieuwd naar het resultaat? Laat je verrassen, dit zal beter zijn dan alles wat je ooit geproefd hebt. Beloofd.

We like to celebrate life together.

AMELIE(Y) & MARILYN

Amélie & Marilyn, het levendig duo dat hun wilde droom najaagt : het ice cream spectrum bijkleuren met écht goed ijs. Ze leven als topsporters, gaan elke uitdaging met plezier aan en leggen op alle vlakken de lat hoog : creativiteit, design en klantenservice. Hun levensmotto : gaat niet, bestaat niet.

Amy & Mary Specialty Ice Creams, een jong Belgisch ijsbedrijf dat een nieuwe standaard lanceert op de Europese ijsmarkt. Met exclusieve Ice Cream Collections blazen ze de wereld omver. Als ingenieuze Flavor Artists tillen ze ijs naar een hoger niveau en creëren ze een unieke smaakbeleving.

ICE CREAM IS ABOUT CELEBRATING LIFE TOGETHER WITH PEOPLE YOU KNOW OR WANT TO KNOW BETTER

 SPECIALTY ICE CREAMs

Ons ijs heeft een unieke, zachte textuur met een stevige body, een natuurlijke smaak en een natuurlijk einde (zonder synthetische smaak- en kleurstoffen, of kant-en-klare mixen). Op onze ingrediëntenlijst vind je geen stabilisatoren en emulgatoren; wij kiezen voor de complexe weg waarbij we textuur en smaak creëren zonder hulpmiddelen. We are ingredient minimalists, but flavor maximalists.

DISCOVER DISCOVER MORE DISCOVER MORE

THE BETTER TOGETHER MODEL

Alone we are smart, together we are brilliant. Om ijs van scratch te maken – zonder smaakpasta’s, ijsverbeteraars, aroma’s – werken we nauw samen met boeren, telers, producenten & klanten. Dit noemen we het BETTER TOGETHER model.

Dankzij de persoonlijke band met onze partners verkrijgen we grondige productenkennis en toegang tot de beste ingrediënten. Op deze manier ijs maken vraagt meer tijd en moeite dan traditioneel ijs gemaakt met kleur- en smaakstoffen, maar dit is het meer dan waard. Promised!  

MEET OUR FARMERS MEET OUR PARTNERS MEET OUR PARTNERS