ABOUT AMY MARY

Making the best ice cream we can possibly imagine. That’s what we have been working on last year, day & night. 

Nu kunnen we het met zekerheid zeggen: niemand maakt ijs op de manier dat wij het doen. Van bij de start staat bij Amy & Mary Ice Creams smaak op één. Daarom zochten we naar nieuwe manier van ijs maken waarbij we textuur en smaak creëren zonder hulpmiddelen – ongezien in de ijswereld. Een grote uitdaging die ons maanden bezig hield – dag en nacht – maar het resultaat is meer dan de moeite waard.

Ons ijs bevat enkel ingrediënten die een meerwaarde zijn voor de smaakbeleving, hiervoor selecteerden we de beste producten –  verse weidemelk, volle room, fairtrade vanillestokken en kwalitatief fruit recht van bij de boer. Elk ijs ontwikkelen we vanaf nul in onze eigen keuken – meer dan 1000 verschillende versies per smaak zijn onze diepvries gepasseerd. Benieuwd naar het resultaat? Laat je verrassen, dit zal beter zijn dan alles wat je ooit geproefd hebt. Beloofd.

We like to celebrate life together.

AMELIE(Y) 

Amélie heeft een grote passie voor lekker eten en mensen hiermee gelukkig maken vanaf ze klein was. Als kind bakte ze stapels pannenkoeken en wafels voor de kleinkinderen van de buurvrouw, als jobstudente heeft ze de smaak van ijs serveren helemaal te pakken gekregen bij het ijssalon Glacier de la Poste in Knokke en spendeerde ze daar elk weekend en elke vakantie.

Na haar ingenieursstudies af te ronden besloot ze professioneel haar droom uit te bouwen : mensen gelukkig maken met écht goed ijs in onze kleurrijke, positieve scoop shop. Dat ijs nam Amélie heel serieus, ze legde de lat hoog en besloot om ijs te maken met enkel échte, kwalitatieve ingrediënten – geen kant-en-klare ijsmixen, stabilisatoren, emulgatoren of andere ijsverbeteraars. Iedereen die in de ijssector zat verklaarde haar idee onmogelijk maar haar besluit stond vast en onder het motto ‘gaat niet, bestaat niet’ volharde ze.  Twee jaar lang heeft ze geëxperimenteerd, onderzoek uitgevoerd en heel wat testen gedaan om ijs te maken op een hoger niveau.

Amy Mary Specialty Ice Creams, een jong Belgisch ijsbedrijf dat een nieuwe standaard lanceert op de Europese ijsmarkt. Als ingenieuze Flavor Artist tilt ze ijs naar een hoger niveau en creërt ze een unieke smaakbeleving.

ICE CREAM IS ABOUT CELEBRATING LIFE TOGETHER WITH PEOPLE YOU KNOW OR WANT TO KNOW BETTER

 SPECIALTY ICE CREAMs

Ons ijs heeft een unieke, zachte textuur met een stevige body, een natuurlijke smaak en een natuurlijk einde (zonder synthetische smaak- en kleurstoffen, of kant-en-klare mixen). Op onze ingrediëntenlijst vind je geen stabilisatoren en emulgatoren; wij kiezen voor de complexe weg waarbij we textuur en smaak creëren zonder hulpmiddelen. We are ingredient minimalists, but flavor maximalists.

DISCOVER DISCOVER MORE DISCOVER MORE

THE BETTER TOGETHER MODEL

Alone we are smart, together we are brilliant. Om ijs van scratch te maken – zonder smaakpasta’s, ijsverbeteraars, aroma’s – werken we nauw samen met boeren, telers, producenten & klanten. Dit noemen we het BETTER TOGETHER model.

Dankzij de persoonlijke band met onze partners verkrijgen we grondige productenkennis en toegang tot de beste ingrediënten. Op deze manier ijs maken vraagt meer tijd en moeite dan traditioneel ijs gemaakt met kleur- en smaakstoffen, maar dit is het meer dan waard. Promised!  

MEET OUR FARMERS MEET OUR PARTNERS MEET OUR PARTNERS