ABOUT AMY MARY

In AMY MARY zit het hart van Amélie Cobbaert, de flavor artist en bezieler van het ijsmerk. Na jaren ijs te serveren, een culinaire opleiding en een grote passie voor food gemaakt vanaf scratch besloot Amélie het concept ijs te herdefiniëren.

Een nieuwe benadering van niet alleen de ingrediënten maar ook het proces, de presentatie en de smaakcombinaties resulteert in een onvergetelijke ijservaring met een bijzondere structuur : romig, zacht en dens.

We like to celebrate life together.

AMELIE(Y) 

AMY MARY is ontstaan vanuit Amélie’s passie om mensen rondom haar te verwennen met huisgemaakte desserts.  Als kind bakte ze met plezier stapels verse pannenkoeken, wafels, oliebollen, taarten. Hiermee maakte ze niet alleen haar eigen familie gelukkig maar ook buren merkten haar passie op en bestelden stapels voor hun kleinkinderen.

Toen ze op 15-jarige leeftijd aan de slag ging als jobstudente bij haar favoriete ijssalon aan zee, kreeg ze de microbe helemaal te pakken. Elk weekend en vakantieperiode was Amélie daar te vinden en zelfs tijdens examenperiodes schepte ze met plezier ijs terwijl het thuisfront dacht dat ze flink aan het studeren was in de bibliotheek.

Na haar ingenieursstudies af te ronden besloot ze – tegen alle verwachtingen in – haar droom waar te maken en te doen wat ze het liefst doet: mensen gelukkig maken met écht goed ijs. Door zich verder te verdiepen in de wereld van ijs werd pas duidelijk hoe de ijswereld in elkaar zit en wat er allemaal toegevoegd wordt aan commercieel ijs. Ze legde de lat hoog en besloot om opzoek te gaan naar een manier om ijs te maken zonder kant-en-klare ijsmixen, smaakpasta’s, stabilisatoren, emulgatoren of andere ijsverbeteraars. De uitdaging was duidelijk : ijs maken met enkel pure, natuurlijke ingrediënten die bomvol smaak zit en een romige, zachte textuur behoudt – ook na 3 weken in de diepvries te zitten. 

Iedereen in de ijssector verklaarde haar idee onmogelijk maar haar besluit stond vast en onder het motto ‘gaat niet, bestaat niet’ volharde ze. Twee jaar lang heeft ze geëxperimenteerd, onderzoek uitgevoerd en heel wat testen gedaan om ijs te maken op een hoger niveau. 

ICE CREAM IS ABOUT CELEBRATING LIFE TOGETHER WITH PEOPLE YOU KNOW OR WANT TO KNOW BETTER

 SPECIALTY ICE CREAMs

Ons ijs heeft een romige, zachte textuur met een stevige body die langzaamaan wegsmelt op je tong en je achterlaat met een unieke smaakbeleving.

Op onze ingrediëntenlijst vind je geen stabilisatoren en emulgatoren; wij kiezen voor de complexe weg waarbij we textuur en smaak creëren zonder deze industriële hulpmiddelen of kant-en-klare ijsmixen. We bouwen elke smaak vanaf nul op met enkel pure, natuurlijke ingrediënten en herschikken de moleculen om zo tot een ongewoon, unieke ervaring te komen. We zijn er zeker van dat je hier zal van houden. 

We are ingredient minimalists, but flavor maximalists.

DISCOVER DISCOVER MORE DISCOVER MORE

OUR PARTNERS

We gaan waar mogelijk aan de slag met gepassioneerde partners uit de streek die trots zijn op hun producten en aansluiten bij onze visie. Door een persoonlijke band te hebben met producenten, boeren en telers ben je niet alleen zeker van kwalitatieve producten maar weet je ook waar ze vandaan komen, hoe ze gemaakt worden en waarom ze verschillen zowel op vlak van smaak & uitzicht met dezelfde soort uit de supermarkt.

Het zorgt er ook voor dat we bewust rekening moeten houden met de seizoenen en de beschikbaarheid van producten doorheen het jaar. Onze Seasonal Flavors zijn het resultaat van deze filosofie, ontdek de beschikbare smaken in onze webshop of op ons menubord in de scoop shop.  

Op deze manier ijs maken vraagt meer tijd en moeite dan traditioneel ijs gemaakt met kleur- en smaakstoffen, maar dit is het meer dan waard. Promised!  

MEET OUR FARMERS MEET OUR PARTNERS MEET OUR PARTNERS